Terkut länsirannikolta!

Meillä reissu alkaa vetelemään viimeisiään ja pian lähdetään ajelemaan kotiin päin. Edessä on sellainen melkeen 4 tunnin automatka.. Not nice! On ollut kyllä niin mukava visiitti täällä länsirannikolla. Torstaina siis saavuimme Turkuun, josta eilen ajeltiin Raumalle. Täällä on niin ihanan keväistä, aurinko paistaa ja ollut melko lämmintäkin. 🙂

image26.jpeg

Teki niin hyvää tämä irtiotto normi arjesta. Lisäksi oli mukavaa tavata miehen puolen sukua pitkästä aikaa. Heitä kun näkee harvemmin, kun ei tule täällä kovin usein käytyä. Näillä reissuilla ei myös nälkää tarvitse nähdä.. Nyt tuntuu, että voisi olla syömättä seuraavan kuukauden! Hirveä hinku on myös päästä salille treenailemaan.  Nyt kun on hetkeksi reissattu, niin on taas aikaa keskittyä urheiluunkin eritavalla. Mitään “pakko päästä kesäkuntoon” tavoitetta ei itselläni kuitenkaan ole. Kaipaan vain sitä urheilun tuomaa hyvää oloa ja energiaa. Huomaa heti omassa jaksamisessa, kun ei ole liikkunut normaalisti ja tullut syötyä aivan liian paljon kaikkea sokerista. Olo on jotenkin niin tunkkainen ja väsynyt…

image.png

Viikon päästä, kun on vapun ansiosta jälleen pitkä viikonloppu, aloitamme pikku neidin kanssa unikoulun.. Jännittää kyllä, miten se tulee sujumaan. Tässä on vaan niin monta kuukautta nukuttu maksimissaan tunnin pätkä, että ei ole enää muuta vaihtoehtoa. Olen aina ollut todellinen sokerihiiri, mutta saanut kuitenkin pidettyä herkuttelun aika hyvin aisoissa. Ennen kuin nyt tänä keväänä.. Väsyneenä ei vain oikeasti tee muuta mieli kun karkkia, suklaata tai jäätelöä. Ja useimmiten suklaata… Hetkeksi saa vireystason edes lähelle normaalia, mutta sen jälkeen, kun verensokerit romahtaa, on tuo hetkellinen virkeä olo muisto vain. Huomaa hyvin nyt, miten tärkeä juttu uni on jo pelkästään ruokavalion ja tätä kautta painonhallinnan kanssa. En ole sitä ennen näin hyvin tajunnut, kun on saanut nukkua niin paljon enemmän. Aloinkin tässä funtsimaan, kun tänä päivänä ylipainoisten, sekä diabeetikkojen määrä kasvaa kasvamistaan, auttaisiko näistä edes murto-osaan se, että ihmiset nukkuisivat enemmän ja paremmin… Jätettäisiin ne unta häiritsevät puhelimiet, tabit, telkkarit sun muut vähän vähemmälle iltaisin ja mentäisiin aiemmin nukkumaan. Noh, en ole asiantuntija näissä asioissa, mutta omalla kohdalla tiedän sen, että kun saa taas nukkua paremmin yöllä, on helpompi vastustaa myös sitä perkuleen Maraboun Oreo suklaalevyä.. Se on niin hyvää!!!

image

Tottakai välillä saa ja pitääkin herkutella, eikä syömisestä pidä ottaa stressiä. Itse olen sitä mieltä, että kohtuus kaikessa. Kun syö suurimmaksi osaksi paljon kasviksia, hedelmiä, kanaa, kalaa, lihaa sekä myös niitä paljon parjattuja hiilareita, voi hyvällä omalla tunnolla kiskasta naamariin vaikkapa sen oreo suklaalevyn. Olen varma, että jokainen meistä sisimmässään tietää, kummasta tulee itselle parempi olo; suklaalevystä vai kaurapuurosta. Oivoi, tämä on asia, josta voisi kirjoittaa ja keskustella loputtomiin. Aionkin tehdä piakkoin postausta tästä, sillä ei pitänyt nyt alkaa näistä höpöttelemään sen enempää.:D

image

Huomenna suuntammekin todennäköisesti kesämökillemme puutalkoisiin. Mökkimme on n. tunnin ajomatkan päässä kotoamme, niin sinne on helppo lähteä päiväksi käymään, kun ei mene matkoihin niin kauaa. Eikä tarvi salille mennä enää, kun on päivän siellä kantanut puita. 😉 Nyt alamme pakkailemaan tavaroitamme, joten ihanan rentouttavaa lauantain jatkoa<3

-Rosa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s