Luonnollinen ja nopea päivämeikki

…Tai miksei vaikka iltameikkikin? Rakastan meikkaamista! Voisin käyttää meikin tekemiseen tunteja aikaa. Tällä hetkellä se on kuitenkin vain haaveajattelua, sillä nykyisin en meikkaile yksin, vaan minulla on hyvin usein 1-vuotias assistentti “apuna”. Joten mitä vähemmän aikaa siihen kuluu, sitä parempi. Hyvät tuotteet ovat kaiken A ja O. Kallis ei automaattisesti tarkoita hyvää. Markkinoilla on paljon edullisita kosmetiikkaa, jossa on hyvä pigmentti sekä kestävyys. Sekä paljon kallista, josta ei voi sanoa samaa. Muutamia vuosia sitten sokeuduin ajatukselle, että mitkään markettimeikit eivät meikkipussiini kuulu. Tuhlasin ties kuinka paljon rahaa meikkeihin vain niiden brändin takia. Toki on näissäkin erittäin hyviä tuotteita, mutta kaikki ei niitä todellakaan ole, esimerkiksi peitevoiteissa ja luomiväreissä on suuria eroja! Onneksi silmäni ovat auenneet tämän asian suhteen ja ei tarvitse tuhlata joka kerta maltaita päivittäessään meikkivarastoja. 😉

Joka tapauksessa, jos lähdetään meikkipohjasta, käytän seuraavia tuotteita tällä hetkellä. Estee Lauderin Double Wear Nude- meikkivoide on ollut todella hyvä. Se on riittoisaa ja ihanan kevyttä. Peittää hyvin, mutta jättää myös kuulaan pinnan iholle. En pidä yhtään, jos meikki tuntuu pakkelimaiselta! Markettikosmetiikasta suosikkini on ollut jo pitkään Lorealin True Match, mutta näin talvisaikaa se ei ole tarpeeksi kostetuttava minun todella kuivalle iholle.

Peitevoiteena tällä hetkellä suosin Smashboxin nestemäistä peitevoidetta. Tämä on ollut ihan hyvä, mutten ole vieläkään löytänyt voittanutta Lorealin True Match peitevoiteelle. Sille vanhalle versiolle siis. He menivät muuttamaan sitä ja tämä uusi ei mielestäni ole yhtään niin hyvä. Haisee oudolle, värit eivät ole yhtä hyvät ja peittävyys on myös mielestäni huonompi. Koska äitiys on tuonut mukanaan tummat silmänaluset ja silmäpussit, on tämä Joe Blascon klassikko valovoide aamujen pelastus! Ja mikä parasta, tämä kestää vuosia! Tätä ei tarvitse laittaa kuin todella vähän kerralla. 🙂

6174646336_img_0046

Pohjameikin kiinnitän IsaDoran värittömällä irtopuuterilla ja varjostukset teen yleensä tällä samaisen merkin Face Sculptor paletilla. Lopuksi vielä poskipäille sipaisu Macin persikan väristä poskipunaa antamaan raikkautta kasvoille.

6174646336_img_0048

Tykkään tehdä arkimeikissäni kevyet rajaukset silmiin. Tällä Cliniquen tussimaisella rajauskynällä saa tehtyä helposti arkeen sopivat ohuet rajaukset. Myös iltameikkiin sopivat näyttävämmät rajaukset onnistuu tällä myös hyvin. Kestävyys erinoimainen niin vesisateessa kuin hikijumpissa. 🙂 Samoin kuin tässä Lancomen uutuus mascarassa. Aivan huippu! Antaa todella hyvin tuuheutta ja pituutta. Tässä on myös ihanan syvän musta sävy.

Käytän lähes aina arkimeikissäni luomivärejä. Yleensä näitä paletin haaleimpia, mattaisia sävyjä, kun taas iltameikissä saa kimaltaa. 😉 Olen aina luottanut ruskean sävyisiin luomiväreihin, mutta kosmetologiksi opiskellessani avasi meikkaaja-makseeraus opettajamme tässä(kin) meikkiasiassa silmäni. Nimittäin ruskeansävyiset luomivärit tekevät helposti katseesta väsyneen, tunkkaisen ja jopa itkuisen näköisen. Etenkin, jos häivytystä ei ole tehty huolella. Koulussa ollessani huomasin kuinka oikeasti tällaiset muuretut violetin ja viininpunaiset sävyt toimivat omissa sini-vihreissä silmissäni. Ja ei tarvitse pelätä, että värit pomppaavat meikistä esiin, kun on häivytykset tehty hyvin. Katse on heti paljon kirkkaampi, kuin ruskean sävyillä. Toki niitä tulee myös käytettyä, mutta silloin tykkään tehdä häivytykset esimerkiksi persikan sävyisellä luomivärillä, joka antaa heti fressin vivahteen katseelle.

6174646336_img_0044

Sitten vuorossa olisi huulimeikki. Se on arkena itselläni usein neutraali. Teen yleensä aina rajaukset tällä Isa Doran nuden pinkillä rajauskynällä. Tykkään tästä, koska se ei ole liian ruskea ja todella lähellä omaa huulten väriä. Tällä hetkellä tuntuu olevan trendinä se, että rajataan huulet yli omien huuli ääriviivojen, jotta se loisi näyn paksummista huulista. Valitettavan usein huomaa rajauskynän olevan kantajallensa aivan liian väärän värinen, jolloin illuusio paksummista huulista näyttää lähinnä sirkuspellelle. Eli näiden kanssa kannattaa olla oikeasti tarkkana! Olen itsekin kompastanut tähän virheeseen. Ja sitä kun ei huomaa itse välttämättä pelistä tai selfieistä, vaan yleensä muiden ottamista kuvista.. Jännä miten oma silmä tottuukin kaikenlaiseen.. 😀 Kun rajaukset on tehty ja huulet väritetty kokonaan, laitan usein nuden pinkkiin taittavan huulipunan ja toisinaan myös huulikiillon päälle. Lumenen huulikiillot ovat olleet jo vuosia suosikkejani. Pidän todella paljon näistä uutuus huulikiilloista! Kiiltää hyvin, kosteuttaa, ei tahmaa eikä maistu/haise pahalle (niinkuin useat).

6174646336_img_0047

Viimeiseksi muttei todellakkaan vähäisemmäksi teen kulmat. Joka on ehkä jopa pakkomielteeni.. Kaverini tietävät, miten tarkka olen näiden kanssa.:D Olen kokeillut varmaaan kaikki markkinoilla olevat kulmakynät, -geelit, -värit jne. Ehdottomasti paras on tämä Anastasia Beverlyhillsin puuterimainen kulmaväri. Minulla on käytössä tästä väri Taupe, joka sopii hyvin viileän vaaleille. Kuvasta puuttuu tällä hetkellä lopussa oleva Cliniquen pehmeäkärkinen kulmakynä, jolla yleensä rajaan kulmien ulkoreunat. Sen jälkeen täytän kolot tuolla edellämainitulla kulmavärillä ja lopuksi vielä harjaan ne järjestykseen tällä Lumenen kulmakarva geelillä.

6174646336_img_0042

Kivaa keskiviikon jatkoa!

-Rosa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s