Helppo ja tehokas koti treeni

Kuten edellisessä tekstissä mainitsin, ajattelin tänään kertoa teille, miten treenaan tällä hetkellä. Heti ensimmäiseksi haluan muistutella, etten ole mikään liikunta-alan ammattilainen, vaikka kilpaurheilu taustaa minulta löytyykin. Koska arki on meillä tällä hetkellä “aika” hektistä, ei minulla ole aikaa tai halua käydä salilla montaa kertaa viikossa. Olen kuitenkin pyrkinyt pitämään kiinni siitä, että käyn salilla kaksi kertaa viikossa. Yhden kerran arkena ja yhden viikonloppuna. Tämä on samalla sitä tärkeää omaa aikaa, jota tällä hetkellä muutoin löytyy vähän. Välillä kuitenkin on sellaisia viikkoja, ettei ehdi käydä kuin kerran viikossa, eikä aina sitäkään. Siihen ei kuitenkaan minun maailmani kaadu. 🙂 Tällaisina viikkoina pyrin kuitenkin treenaamaan kotona muutamana päivänä. Ja koska salikertojen väliin jää yleensä useampi päivä, teen yhtenä tai kahtena iltana viikossa kotijumpan.

Niinä iltoina, kun mies nukuttaa tytön, lähden minä käyttämään koiraa iltalenkillä. Menemme reipasta vauhtia kävellen noin 6km lenkin. Välillä saatetaan juosta koko matka, mutta useimmiten mennään reipasta kävelyä. Juoksuinto jostain syystä katosi, kun illat kylmeni ja pimeni.. Kun palaamme lenkiltä, teen sen päälle vielä noin 30min kotijumpan. Kotona treenaaminen on ihan loistava tapa pitää kuntoa yllä. Kotona saa ihan yhtälailla kovan hien pintaa ja tuloksia aikaiseksi. Ja mikä parasta, ei tarvitse lähteä yhtään minnekkään! Eli, jos ei jostain syystä pääse salille, ei se ole tekosyy sille, etteikö voisi treenata. 😉

6174580416_img_02296174580416_img_02366174580416_img_02336174580416_img_02376174580416_img_0245

Minun kotijumppani menee näin:

3 x 15 askelkyykkyä käsipainojen kera

3 x 15 syväkyykkyä käsipainot käsissä

3 x 15 naisten punnerrusta

3 x 15 vatsat ( jalkojen nostot)

3 x 15 kyljet (mene kylkiasentoon makaamaan ja nosta keskikroppa ylös. )

3 x 15 selät (mene mahalleen makaamaan ja nosta jalat ja yläkroppa ylös. Kädet suorina)

3 x 15 vatsat (linkkarit)

3 x 60 sek lankku

Itse tykkään tehdä tämän vielä lyhyillä tauoilla, jolloin varmasti syke nousee ja saa hyvän hien pintaan. Kuitenkin itse sarjat teen huolellisesti ja rauhassa, jottei tekniikka kärsi ja saa liikkeet tuntumaan oikeissa paikoissa. Saliohjelmastani on tulossa myös postausta pian!

Treeni iloa! 🙂

-Rosa

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s