Baby number 2

img_2815

Vihdoin ja viimein voin paljastaa teille pienen suuren salaisuuden, joka on ollut suurin (ja ainoa) syy tähän pieneen blogitaukoon. Nimittäin alkusyksystä perheeseemme syntyy pikkusisko tai -veli ❤ Tällä hetkellä mennään 16 raskausviikkoa, eli ns. turvallisilla viikoilla ollaan, mutta ainahan raskaudessa voi tapahtua mitä vain loppuun saakka. Kuitenkin olemme äärettömän onnellisia ja kiitollisia tästä pienestä ihmeestä ja odotamme syksyä kovasti. 🙂

Alkuraskauden voin todella, todella huonosti. En kyennyt mihinkään muuhun, kun paikoillaan oloon. Minulla oli kaikki klassiset raskausoireet. Pahinta oli ehdottomasti tuo pahoinvointi ja oksentelu, joka alkoi 5 viikolla ja jota kesti 11 viikkoon saakka. Edelleen, jos ruokailu väli venähtää, saattaa tulla etova olo, mutta se ei ole mitään, verrattuna tuohon alkuun… Kuitenkin olen onnekas, että minulla se loppui “jo” rv 11, kun jollain se kestää paljon pidempään. Ja eihän tuo pahoinvointi ole mitään, ilman sitä järkyttävää (!!!) väsymystä.. Se on kyllä vieläkin aika kovaa, nukahtelen iltaisin helposti jo yhdeksän maissa ja voisin nukkua helposti kellon ympäri. Tai ylipäätään nukkua vaan. Viikko sitten kävin neuvolassa, jossa otettiin hemoglobiiniarvo ja selvisi sen romahtaneen raskausanemian tasolle. Se siis selittänee osaltaan väsymystä. En osannut tätä epäillä ollenkaan, koska esikoisen kohdalla hemoglobiini taisi tippua alimmillaan 120. Minulla on luontaisesti melko korkeat hemoglobiini arvot (sukuvika ;), joten tämä tuli täysin yllätyksenä. Nyt on kuitenkin rautalisät käytössä, niin eiköhän se auta hiukan asiaa.

6176699488_img_0398

Väsymys ei kuitenkaan tunnu tässä kohtaa ihan niin pahalta, kun tuo pahoinvointi on väistynyt. Toivottavasti myös pysyy poissa! Muita raskausoireita on ollut mm. hajuherkkyys. Esimerkiksi miehen käyttämä hammastahanan haju on aivan kamala nykyään… Lisäksi jauheliha on paistetussa muodossa ihan nou nou! Lihapullat ja jauhelihapihvit kyllä menee, mutta muuten ei oikein putoa. Samoin entisenä kahvin suurkuluttajana, tämä ei ole pudonnut alussa ollenkaan! Muistan tämän saman olleen myös esikoisen odotuksessa, mutta toisella kolmanneksella taisin alkaa taas kahvipannua kuluttamaan, tosin maltilla.

Mitään sen kummempia himoja ei kuitenkaan ole tullut. Karkeista ja suklaasta tykkään ihan yhtä paljon, kun ennenkin, eli paljon! 😀 Pahoinvoinnin ollessa pahinta, himoitsin vain kaikkea todella suolaista ja rasvaista. Ja mikä oudointa, oli se ainoa asia, mikä hetkeksi helpotti oloa. Suolakurkut on myös ollut kova juttu. Kärsin jonkinmoisesta suolan imeytymishäiriöstä. Se paljastui edellisessä raskaudessa, kun jouduin migreenien takia sairaalaan pariin kertaan. Normaalitilassa lisäilen siis jodioitua suolaa ruokaa tehdessä, mutta nyt raskaana ollessa tämä korostuu entisestään, juurikin tuolla suolaisen ruuan himolla. Nyt kun olo on tasoittunut, ei roskaruokaa tee juurikaan mieli, lähinnä vain perus kotiruokaa kuten perunamuussia ja lihapullia, lasagnea, uunikanaa, paistettua lohta yms.

Tulenkin varmasti kirjoittamaan tänne aika paljon kaikkea raskauteen liittyvää, kun luonnollisesti tämä on iso osa elämääni ja arkeani tällä hetkellä. On myös hauska seurata, miten tuleva isosisko reagoi kasvavaan mahaan. Hän on vielä niin pieni, ettei ymmärrä, vaikka ollaan kerrottu, että äidin mahassa on vauva. ❤

img_2759

Mukavaa alkanutta viikkoa!

-Rosa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s